keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Halpamatkaaja iskee taas..Huomio niille jotka eivät halua lukea matkailuun liittyvää postausta, jättäkää tämä väliin. Ne joita taas matkustelu kiinnostaa, tervetuloa nojatuolimatkalle Budapestiin.
Olen niin iloinen voidakseni näin virallisesti ilmoittaa tulevasta matkasuunnitelmastani. Kuten aikaisemmin mainitsinkin, Varsovan matka meni puihin mutta sen tilalle tuli jotain ihanaa. Nimittäin hyvän ystävän kanssa viikon chillailua Budapestin maisemissa. Ja mikä parasta tämä sopii hyvin matkabudjettiimme joka on 300€. Tämä olkoon kannustimeni ja palkintoni pääsykokeisiin.

Kyseessä on blue 1 yhtiön lennot jotka bongasin sähköpostistani, kiitos liittymisestäni postituslistalle ( vaikka näkyy myös pyörivän tv-mainoksenakin). Tuota aikaisemmin halvat lennot olisi tarjonnut Ryanair, mutta harmillista vaan että heidän hintojen  päälle tulee kaiken maailman veroja ja muuta ylimääräistä ettei se enää loppupeleistä ollutkaan niin halpa kuin ensin annettiin ymmärtää.


Varsova vaihtui Budapestiin kauniin kaupungin maineellaan. Monet ovat kehuneet Budapestiä, eivät pelkästään valuuttapolitiikan vuoksi vaan siksi, koska siellä on paljon nähtävää ja koettavaa.
Tässä vähän tietoa niille jotka ovat skipanneet maantiedontunnit tai muutoin unohtaneet kyseisen kaupungin. Budapest on Unkarin pääkaupunki jonka läpi virtaa Tonava. Se jakaa Budapestin kahtia läntiseen Budaan ja itäiseen Pestiin. Budan puolella on korkeita kukkuloita, mutta Pest on alavaa tasankoa.  Budapest on vanhaa kaupunkialuetta jossa roomalaisten aikaan se oli nimeltään Aquincumin kaupunki.  Budapestin nykyinen kaupunkikuva on peräisin 1900-luvun vaihteelta mutta kuten moni muukin euroopan kaupunki, myös Budapest kärsi pahoin toisessa maailmansodassa sekä myös Unkarin kansannousussa vuonna 1956.


Kuvien ja tietojen perusteella kyseessä on historiallisia rakennuksia sisältävä kaupunki jossa on monia mielenkiintoisia matkakohteita.
Googlen tietojen perusteella Must See kohteita ovat:
ü      Tonava ja sen sillat
ü      Margitinsaari ja Pestin puoleinen joenranta
ü      Gellértinvuorta kehutaan yhdeksi kaupungin parhaista näköalapaikoista jossa on myös Citadella-linnake ja vapaudenpatsas
ü      Gellértinvuoren pohjoispuolella on Linnavuori, jonka huipulla on Budan linna
ü      Matiaksen kirkko
ü      Parlamenttitalo
ü      Kävelykatu Andrássy út
ü      Sankarien aukio

Hotellimajoituksen varasin erikseen booking.com sivustolta. Hotelli on kolmen tähden luokituksen saanut Baross City Hotel. Miksi sitten päädyin juuri tähän hotelliin kaikista niistä hotelleista? Suurimpiä syitä olivat edullinen hinta johon kuuluu myös aamupala ja että hotellin täytyy sijaita suht’ lähellä Andrássy út-katua. Lisävaatimuksia olivat ilmastointi, matkatavarasäilytys, tallelokero, maksuton Wi-fi ja minibaari. Pelkästään Budapestissä on valtavat määrät hotelleja ( yli 200) ja hinnat vaihtelevat sen mukaan.

Täytyy vielä käydä hakemassa lisätietoa kirjastosta ja katsoa tarkemmin maan tietoja.  Heissuli vei.Kuvat lainattuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti