tiistai 25. kesäkuuta 2013

Raskausviikot 17-24

                                                     - Massukuva vko 24+2-


Mahan kasvua minulla ei näkynyt selvästi kuin vasta viikkojen 20-21 tietämiltä lähtien. Sen jälkeen mahan kasvu on kiihtynyt.  Olen yrittänyt ottaa itselle muistoksi viikkokuvia masusta mutta aina en ole muistanut.

Tällä ajanjaksolla jouduin ostamaan isomman urheilutakin ja housut jotta pystyin käymään lenkillä ulkona. Myös liitoskipuja tunsin varsinkin kävellessä, mutta niitä ei kestänyt montaa viikkoa. Uutena oireena tuli myös yht’äkkinen ns. iskiastyyppinen kipuilu aina oikeaan pakaraan.

Viikosta 19 lähtien huomasin että minua janotti välillä kovastikin, mutta koska pissanäytteet olivat neuvolan mittauksissa kunnossa, ei asialle tehty mitään.  Väsymystä oli myös tavallista enemmän ja Hb olikin tippunut 114, jolloin aloitin monivitamiinikuurin. 

Viikolla 21+6 oli rakenneultra. Se oli mahtava kokemus nähdä oma pienokainen 4D-kuvissa. On myöskin ällistyttävää kuinka tarkasti nykyään voidaan tarkastella sikiötä. Katsoa sydämen kammiot ja virtaukset, verisuonet, sisäelimet ja muut tärkeät asiat.  Meidän pienokainen painoi tuossa vaiheessa + 450g  ja hänen reisiluunsa oli 3cm pituinen. 
Tässä vaiheessa mietittiin myös vauvavakuutusta. Muutamasta paikasta kyselin tarjouksia mutta koska vakuutusyhtiöillä oli ehtona, että vakuutus tuli ottaa tiettyyn raskausviikkoon mennessä jätimme asian sikseen. Emme ehtineet tarpeeksi tutustua vakuutuksiin ja laskimme että omavastuun määrä oli useammassa niin korkea ettei vastaavaa hyötyä siitä olisi. Lisäksi vakuutus oli aika tyyris, nimittäin yhdelläkin yhtiöllä se oli 400€/vuosi.Näiden viikkojen aikana laitoin kelalle menemään äitiyspaperit jossa hain äitiyspakkausta ja äitiyspäivärahaa. Päätös niistä tuli yllättävän nopeasti. Kun äitiyspakkaus saapui oli kuin joulu olisi tullut. Paketin avaaminen oli tosi jännittävää ja siinä me miehen kanssa ihmettelimme kuinka pieniä vaatteita pakkaus piti sisällään. Loppujen lopuksi paketissa ei ollut kuin muutamia vastasyntyneen kokoja joten niitä ostin kirppareilta ja myöskin sain ystäviltä.

Tutkimusarvoja viikolta 23+5 :
Paino: 83 kg
RR:  118/83p.104
HB: 125
Sikiön sydämen syke: +136
Sf-mitta: 21 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti