torstai 20. kesäkuuta 2013

Raskausviikot 0-8



Oli se vaan jännittävä päivä kun päätin, että nyt teen raskaustestin. Sitä ennen odotin viikon menkkoja. Eräänä yönä minulla oli särkenyt polvea ja minulla oli tullut keskellä yötä kauhean huono olo. Niin huono olo, että olin arvuutellut lähteäkkö vessaan vai ei. Siinä unen pöpperössä mietin, että jo on kummallisia menkkaoireita. Noita kun rupeaa joka kuukausi olemaan niin kuka niitä jaksaa. Sitten kului päivä ja toinen. Ei näkynyt menkkoja.  Sen jälkeen alkoivat rinnat tulla kipeiksi/aroiksi. Tuo oli sellainen oire josta arvasin ettei voinut kuulua menkkoihin ja yhtenä iltana saunan päätteeksi pissasin tikkuun ja odotin. Sitä odotusta ei kestänyt kuin puoli minuuttia kun tikun ikkunaan piirtyi kaksi punaista viivaa. Epäusko oli kyllä ensimmäinen fiilis. Vähän väliä sitä tikkua piti käydä katsomassa siinä vessan pöydällä ja kyllä siinä edelleenkin näkyi ne kaksi viivaa. Miehelle näytin tikkua myös. Hän oli yhtä epäuskoisissa fiiliksissä kuin minäkin.  Tämä epäusko johtui siitä, ettemme tietoisesti yrittäneet raskautumista vaan olin vain jättänyt pillerit pois n. 9kk aikaisemmin ja olin valmistautunut pitkään odotusaikaan ennen tärppäämistä. Tätä ennen ehdin syödä pillereitä melkein 15-vuotta, joten toiveet eivät olleet kovin korkealla. 



 Seuraavana arkipäivänä soitin neuvolaan ja esitin asiani. Siellä neuvolatäti onnitteli lämpimästi ja sanoi, että onpas hieno kun saadaan ensi vuoden puolelle vauvoja, sillä hetken tilanne alkoi näyttää jo huonoilta. Sovimme ensimmäisen käynnin viikolle 8 jossa täytettiin tietolomakkeita mm. otettiin pituutta ja painoa, hemoglobiinia, verenpainetta ja tsekattiin pissanäyte. BMI:ksi itselleni tuli 37 mikä on pituuteen nähden tosi paljon kun olen tällainen pätkä.
Sillä kerralla myös ultrattiin ensimmäisen kerran ja katsotttiin josko alkion sydämen lyönnit näkyisivät ruudulla. Siellähän se jumpsutti tasaiseen tahtiin. Se oli yksi ihanimmista hetkistä. Samalla myös nähtiin että alkio oli siellä missä piti.


Tutkimusarvoja viikolta 8:

Paino: 80.9 kg
RR: 119/89 p.93
HB: 136
Alkion sydämen syke: +
Veriryhmä: AB

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti