torstai 20. kesäkuuta 2013

Raskausviikot 9-16Alkuraskaus meni omalta osaltani tosi hyvin. Minulle ei tullut pahoinvointia niin kuin monelle muulle on tullut tai kuten siskolleni joka voi ensimmäiset 3 kuukautta todella huonosti. Ainoastaan hajuaistini tarkentui sen verran, että jääkaapissa olevat ikävät hajut ottivat nenään ja saivat joskus yökkimään. Väsymystä oli jonkin verran, muttei holtittoman paljon.  Tätäkin on vaikea eritellä sillä kulin melkein koko raskausajan opiskelemassa 2-4 päivää viikossa 100km päässä omalla autolla. Voin kertoa, että noille päiville tuli pituutta ja ketä tahansa olisi väsyttänyt.

Vaikeinta koko asiassa oli sen salassa pitäminen, sillä uutisen olisi halunnut kailottaa kaikille mutta pessimistinen minä piti pintansa ja odotimme kunnes ensimmäinen lääkäriultra oli ohi. Siitäkin odotimme vielä muutaman viikon sillä niihin aikoihin sattui joulu sopivasti ja halusimme antaa spesiaalin joululahjan läheisillemme. Minä tulostin ensimmäisen ultrakuvan ja laitoin sen muutaman ostetun arvan sekaan. Vastaanotto oli mieletön, kuten arvata saattaa.

Tuosta ensimmäisestä lääkäriultrasta voisin vielä valoittaa muutamia asioita mitä siellä tapahtui. Eli lääkärisetä (meidän tapauksessamme) kyseli ensin vointia ja yleisiä asioista ja sitten hän teki sisätutkimuksen jossa hän kokeili kohdunsuuta. Sen jälkeen hän ultrasi ja katsottiin sikiötä tarkemmin. Hän otti mittoja joiden mukaan sikiö vastasi viikolla 11+4 viikkoja 12+0.  Samalla tarkastettiin myös niskaturvotus joka oli normaali.  Ennen tuota 12 viikkoa piti päättää haluaako että otetaan verikokeilla trisomiaseula ja minähän sitten käväsin kokeissa. Minulle sillä ei ollut hirvittävää merkitystä, se oli vain yksi lisätietoa itsestäni neuvolakorttiin.  Ruokailutavat itsellä muuttuivat siten, että makeaa minun ei tehnyt enää mieli vaikka hirveä herkkuperse muuten olenkin. Se on tieten ollut tosi suojaava tekijä kun ajatellaan jo olemassa olevaa ylipainoa. Kahvin juontia jouduin ensin vähentämään ja sitten lopettamaan viikon 10 tietämiltä aina viikoille 16 asti. Kahvi ei niinkään närästänyt mutta se ei maistunut hyvälle. Lihaa minun teki mieli tosi paljon ja oikein unelmoin sellaisesta hyvin grillatusta lihasta jossa on vähän läskiä mukana.. Myös salmiakki maistui jonkin verran.

Ensimmäisiä pienen pieniä hipaisuja tunsin viikon 15-16 tietämillä. Ne olivat tosi pieniä ja en ollut oikein varma mitä tunsin. Nyt jälkeen päin pystyy jo sanomaan että kyllä ne niitä liikkeitä oli. Tosin en niitä aina tuntenut vain joskus harvoin kun olin selälläni vuoteessa ihan hiljaa.

Tutkimusarvoja viikolta 15+3:
Paino: 80.6 kg
RR: 126/75 p.100
HB: 127
Alkion sydämen syke: + 156

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti