torstai 3. toukokuuta 2012

Pääsykoekuulumisia ja muuta elämää siinä sivussa


Kesä tulee vauhdilla ja yksi kesän merkkihän on leskenlehdet ja muut kevään kukkaset. Toinen hyvä merkki on renkaiden vaihto. Minäkin vaihdoin viikko sitten kesätassut alle.


Ajattelin, että kunhan tuo tavaroiden vieminen loppuu työmaalla, niin rupean tekemään työmatkat polkupyörällä. Työmatkaa kun ei kerry kuin kilometri. Muutenkin täytyy polkaista käyntiin pyöräilykausi ja harjoitella syksyn mahdollista koitosta varten, joka muuten on 60km matka.
Viime vuonna pyöräilyt jäi harmittavan vähälle, mutta sitä edellisenä kesänä pyöräilin yli 300km. Tein viikossa jopa muutamia 30km lenkkejä mutta myös lyhyempiä 10-20 km lenkkejä. Niihin aikoihin olin muuten hyvässä kunnossa ( ei ollunna ryllykkää).

Oma Tunturi  X220


Pyöräily on muutenkin mun laji. Hommasin 5-6 vuotta sitten itselleni hybdiripyörän josta olen tykännyt valtavasti.  Myös kunnollinen pyöräilykypärä minulta löytyy. Vielä pitäisi hommata kunnon pyöräilyasut
 ( pehmustetut pyöräilyhousut ja t-paita sekä aurinkolasit). 

Pääsykokeet jylläävät mielessä niin valveilla kuin unissakin. Unessa olen milloin tekemässä pääsykoetta jossa aika loppuu yllättäen kesken tai milloin olen ”yliopistolla” valkotakki päällä tekemässä jotain tehtäviä. Mieli on kerrassaan ihmeellinen. Varsinkin minun tapauksessani jopa kannustava. Muutama viikko sitten ajattelin nimittäin lyödä hanskat tiskiin, koska olen aikataulusta myöhässä, enkä ole ehtinyt lukea kaikkea mitä tähän mennessä olisi pitänyt. Mielessä pyörii niin paljon muitakin asioita ja olisi ollut niin HELPPOA luovuttaa, mutta mieli/ ego ( mikä se nyt onkaan) olikin toista mieltä.

Näin nimittäin unta jossa yliopistolla oleva opettaja tai tutor kannusti minua jatkamaan. Hän sanoi että –Älä luovuta. Sinä olet nopea oppimaan asioita.  Jotenka tuon unen myötä en luovuta, vaan taistelen loppuun saakka kävi miten kävi. Lukemisen suhteen vaihdoin toisen taktiikan ja improvisoin loppulukemisen. Yritän järkeillä mitä kokeessa mahdollisesti voisi olla koska kaikkea sitä tietomäärää ei siihen voi ympätä. Vaikka en onnistuisi tänä vuonna, olen siitä huolimatta ylittänyt itseni ja nähnyt minkälainen koetilanne on. Siinähän on voittoa kerrakseen.

4 kommenttia:

 1. Joo, älä todellakaan luovuta!

  Parin viikon aikana oppii vielä paljon ja ei, kaikkea ei todellakaan tarvitse osata! Itse en viime vuonna osannut sähköoppia (oli toki vähemmän Galenoksessa) enkä kemian liukoisuuslaskuja enkä... Onnistumiseen tarvitaan itseluottamusta ja kykyä käyttää aikansa järkevästi kokeessa ja nämä taidot uskoisin sinulla aikuisena hakijana olevan kunnossa. Tarvitaan myös ripaus hyvää tuuria, jotta siellä ei kysyttäisi juuri kaikkia niitä asioita, joita et osaa. Ja muista, kun näet kokeen, hengitä syvään ja muista kaikkia niitä asioita, joita osaat, älä niitä, jotka ovat ehkä hieman heikommalla.

  Toistan itseäni, mutta menestystä vielä kokeeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti tsempistä!! Niillä mennään mitä on ja jos se ei riitä ei se maailmaa kaada. Elämästä löytyy kuitenkin muitakin ihania asioita kuten tuleva Budapestin matka, jolla palkitsen oman yrittämiseni.

   Poista
 2. Täyellä höyryllä loppuun asti, sanon minä. En ole itsekään ehtinyt kaikkea lukemaan enkä ehdi sellaista enää edes miettiä. Päinvastoin alkaa olla sellainen olo, että pitäis pikkuhiljaa himmailla lukemista ja keskittyä löytämään The rento fiilis ja suht koht tasapainoinen olotila - mikä se lieneekään... Tsemppiä ja onnea kokeeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin huojentavaa kuulla että minä en ole ainut joka ei ole ehtinyt kaikkea tietoa omaksua. Kukaanhan ei tiedä millainen koe tulee olemaan, mutta luulen että tiedon osaamisen lisäksi asiassa ratkaisevat muutkin ominaisuudet, aivan kuten Odile kertoikin. Tsemppiä ja onnea sinullekin kokeeseen.

   Poista