keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Rakkaat halpamatkalaiset

Tämä postaus kertoo matkastani Latvian Riikaan joka tapahtui vuoden 2010 maaliskuussa. Matkalle lähtö oli aika spontaani ajatus, varsinkin kun se ajoittui Eurooppaan keskellä talvea. Tärkein syy tälle taisi olla se, että matka ei maksanut käytännössä katsoen paljoa mitään.
Matkamme kesti neljä päivää ja kolme yötä. Lennot otimme Ryanairilta joka lentää Tampere-Riika väliä lähes joka päivä. Hotellimme oli hieno, neljän tähden hotelli aivan huippu buffetaamupalalla. Huoneet olivat siistit ja niitä siivottiin joka päivä. Huonehintaan kuului jo mainitsemani buffetaamiainen joka oli todella kattava, ehkä parhaimpia mitä olen syönyt. Vertailuna kävisi laivan meriaamiainen. Plussaa hotelli sai myös pitkistä aamiaisajoista; 0700-1100.Itse Riika oli valtavan suuri paikka. Koon pystyi käsittämään vasta kun näki sen näköalahissistä käsin.


Suurpiirteiseen matkailuun nuo neljä päivää riittivät kyllä, mutta monta hyvää paikkaa jäi katsomatta ja kokematta. Monet ovat kehuneet kovasti Jurmalaa, mutta paikasta saa varmasti enemmän irti kesäaikana.
Sää matkamme aikaan maaliskuun loppupuolella oli hyvä. Lunta siellä oli myös, mutta päivisin aurinko paistoi niin lämpimästi, että lumet alkoivat sulaa todella nopeasti. Yllättävän siistiltä Riika näytti ja siitä pitivätkin huolta monet katutyöntekijät jotka lakaisivat ja siistivät katuja.


Elintason ääripäät näkyivät hyvin Riikassa. Toisaalta paikasta löytyi muotiliikkeitä joissa monet nuoret ja hyvätuloiset kävivät shoppailemassa ja hurauttivat sitten luxus lexuksillaan pois kun taas toisaalla monet vanhat ihmiset kerjäsivät rahaa kadulla. Tällainen suomalainen tollukka ei ole oikein tottunut näkemään noita kerjäläisiä ja hieman pistikin miettimään maailman menoa.Shoppailijan kannalta Riika ei ollut joidenkin tavaroiden osalta mikään halvin mahdollinen valinta. Vaatteet olivat samaa hintaluokkaa kuin Suomessakin mutta silmälasit maksoivat murto-osan verrattuna Suomen hintoihin. Niinpä myöskin minä hommasin itselleni uudet brillut, niin kuin latviassa on tapana sanoa silmälaseja. Hintaan sisältyi silmälääkärin tekemä tarkastus ja linssit omilla vahvuuksilla. Aikaa työhön meni kaksi tuntia ja hinnaksi tuli vajaa 120€ !!!! Mietin että olisin ottanut toisetkin lasit, mutta koska rahaa oli palanut jo mukavasti en sitten raskinut toisia ostaa. Tosin, seuraavalla kerralla ostan useammat lasit mukaan lukien aurinkolasit myös :D.


Ruoka ja kalja olivat edullisia. Kaljaa sai halvimmillaan baarista 0,90€ mutta drinksut olivat suurin piirtein suomen hintoja. Ravintoloissa ihmiset joivat yleensä kaljaa, mehua, limsaa, viiniä tai muuta porejuomaa. Tällainen maitovasikka ikävöi kovasti suomalaista maitoa, varsinkin sen jälkeen kun oli pyytänyt ravintolassa juomaksi maitoa (krapulassa varsinkin ah niin ihana juoma) ja sai huoneenlämpöistä Suomessa punaista maitoa vastaavaa maitoa. Se kokeilu riitti siltä osin ja tilasin sitten mojiton :D
Tästä aiheesta voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkän postauksen, mutta luulenpa että tässäkin on jo lukemista, joten summa summarum Riikasta: Viehättävä ja ystävällinen paikka, jossa pärjäsi keskustan alueella englannin kielellä, sillä palvelualan ihmiset osasivat puhua englantia. Paljon oli nähtävää ja kesäaikana varmasti vielä viehättävämpi paikka. Shoppailurahaa ei ole koskaan liikaa, mutta onneksi pankkiautomaatteja löytyi ja visallakin pystyi maksamaan moniin paikkoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti