sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Paluu koulun penkille - tavalla tai toisella

Onkohan täällä enää ketään??
Olen päässyt kuluttamaan koulun penkkiä jo kuukauden ajan ja täytyy sanoa, että ei se niin helppoa ollut kuin mitä kuvittelin. Oman haasteensa tuohon tuo koulumatka joka minulla on 1,5 h/ sivu, ei tosin joka päivä kuljettavana ( onneksi ei). Muutoin tämä on ollut oikein tervetullut muutos elämässäni.  Olen täällä moneen otteeseen purnuttanut työstäni ja vihdoin viimein voin sanoa sille heipat, toivottavasti ei nähdä koskaan! 
Koulu alkoi siis noin kuukausi sitten ja olen tähän asti päässyt pyörittelemään numeroita, täyttelemään tiliristikoita ja käyttämään laskimen toimintoja. Erityistä päänvaivaa tuottaa alv:n käsittely joka on aika monimutkainen prosessi tällaiselle maalaistollukalle. Meitä on vajaa kaksikymmentä taloushallinnon opiskelijaa joiden päämäärä on valmistua ensi kesänä joko taloushallinnon assistentiksi tai kirjanpitäjäksi. Minua haluttaa juurikin tuo kirjanpitäjän osaamisala. Sanotaan, että sillä alalla tulee olemaan pulaa osaajista. No, tulevaisuus näyttää sen.
Kurssia käyvät kohtalotoverit ovat mainioita ihmisiä. Jokaisella on vähän erilainen tausta, mutta jokaista leimaa sama ongelma; työllistyminen ja sen vaikeus.  Toivottavasti tämän kurssin myötä saamme paljon hyvää tietoa tästä kyseisestä aiheesta.
Valmista kirjallisuutta minulla on jo omasta takaa, muun muassa laskentaan liittyen. Uuden opuksen löysin kirpputorilta hintaan 4€. Lisäksi samalta kirpparilta löytyi muutama auton korjaukseen ja tekniikkaan liittyvä opus jota olen jo pitemmän aikaa etsinyt. Nyt hintakaan ei ollut esteenä kyseisille kirjoille joten mukaan ne lähtivät hyvään kotiin.
Mitäpäs sitten kuuluu painonpudotus projektille? Kesältä tuli ylimääräisiä kiloja jotka lisäsivät painoindeksiäni entisestään. Mutta nyt olen päässyt taas liikunnan makuun ja sen haluan säilyttää viikko-ohjelmassani. Tämän viikkoinen ohjelma näyttääkin sitten tältä:
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti