lauantai 8. lokakuuta 2011

Kolmekymppinen Lehtien sivut ovat pullollaan artikkeleita siitä miten pitäisi alkaa huolehtimaan itsestään maagisen kolmenkympin rajan rikkouduttua ( ja mielellään aikaisemminkin). Joo- tässä vaiheessa pitäisi jo olla selvää miten ja millä tuotteilla hoitaa kasvojaan, painoindeksi pitäisi olla 19-24 välissä, liikuntaa pitäisi harrastaa SÄÄNNÖLLISESTI ja syödä terveellisesti. Lisäksi perheettömän pitäisi rueta jo sanoista tekoihin jälkikasvun ”tekemisen” suhteen. Myös omasta gynekologiasta pitäisi pitää huoltaà tässä vaiheessa kuuluu ryhmään jossa tehdään joukkotarkastuksia kohdunkaulan syövän seulontaan ja rinnat pitäisi tunnustella joka kuukausi ( ainakin jos syö pillereitä).
Itse olen huomannut muutamia vanhenemiseen liittyviä asioita.

Nro 1. Yöelämä. Enää ei KIINNOSTA baareissa riekkuminen varsinkaan aamu 4 asti.

Nro 2. Väsymys. Edelliseen vielä maininta, että VÄSYMYS on PAHINTA mitä tiedän vaikka ei muuten olisikaan rapulassa. Kokemuksella voin kertoa, että kuskin ominaisuudessa olleena ja aamuyöllä kotiutuneena väsymys on koko sen päivän aivan toista luokkaa mitä se oli kymmenen vuotta sitten. Nykyään sitä on niiin toistaitoinen ja se päivä menee vähän niin kuin ilman eestään.

Nro 3. Rapulat..Niistä on tullu kaameita jos sellaisen sattuu joskus saamaan ( varsinkin jos sattuu noudattamaan karppausta…äääh ei enää ikinä sanoisin minä). Entistäkin tärkeämpää on ennalta ehkäisy jos sattuu olemaan sinä päivänä viisas. Oikeanlainen syöminen ja ennen kaikkea runsas veden juominen niin kotona kuin baarissakin ( ei onnistu aina) saattaa ehkäistä rapulan tuloa. Jotkut luottavat B-vitamiinin voimaan, minä luotan H2O:n ja natriumin liittoon.

Nro 4. Ihon hoitoja säännöllisyys. Epäpuhtaudet, stressi ja väsymys alkavat näkyä ihossa entistä helpommin. Minun suvussani kärsitään tummista silmän alusista. Joskus huomaan itsellänikin niitä olevan. Itselläni ei ole aina tarvetta tuijottaa peiliä ja joskus ihan hävettää, että tuonko näköisenä minä olin kaupassa ( iiiik !!). Kasvorasvojen ja silmän ympärysvoiteen käyttö kuuluu joka päiväiseen ihonhoitooni. Niiden jättäminen pois tekee ihostani kireän tuntuisen.

Nro 5. Riittävä uni ja lepo. Nämä ovat tooooodella tärkeitä ja avokkini myös tietää sen ( Kröhöm). Jos en saa nukuttua kunnolla ja tällä meinaan vähintään 8 tunnin rauhallisia yöunia, vaikuttaa se seuraavaan päivään. Joskus minä näen niin paljon unia, että aamulla kun herään tuntuu kuin en olisi nukkunut paljoa mitään. Raskasta sellainen. Onneksi noita sattuu harvoin.

Nro. 6 Liikunta ja sen säännöllisyys. Liikunta tuo voimaa ja energiaa jaksamiseen. Ilman sitä olo tuntuu paksulta ja ärsyttävältä.

Nro. 7 Sukuni sairauksien ennakointi. Minun suvussani on diabetestä, korkeaa verenpainetta, sepelvaltimotautia, suonikohjuja, reumaa..niin kuin jotain vain mainitakseni..Jo noidenkin takia on minun pidettävä hyvää huolta itsestäni. Muutama kuukausi sitten kävin näyttämässä lääkärille nilkassani olevaa mustelman näköistä läiskää. Itse olin tehnyt siihen jo ennen sinne menoa oman diagnoosin à alkava pinnallinen laskimotulehdus. Sehän se myös oli. Huokaus..

Nro.8 Turhuuksien rovio. Enää ei kiinnosta materialistinen maailma niin paljon kuin ennen. Silloin piti olla itselläkin sellaista mitä muillakin oli. Nykyään ajattelutapa on muuttunut hieman ekologisempaan suuntaan kaikin tavoin. En osta turhia tavaroita hetken mielijohteesta. Lahjaksi pyrin katsomaan mitä lahjan saaja todella tarvitsee, sellaisia käyttöesineitä eikä turhaa roinaa. Palvelujen ostoa olen myös pyrkinyt lisäämään lahjoja katsoessani. Myös itse tehtyjä lahjoja olen pyrkinyt antamaan.
Nro 9. Ekologisuus. Huoli ihmisten kulutus käyttäytymisestä, tuhlailusta ja tavaroiden heittämisestä hetken mielijohteesta on pistänyt itseni ajattelemaan maailman menoa. Kuinka paljon me heitämmekään turhaa ja käyttökelpoista tavaraa menemään. Hyvänä esimerkkinä voin kertoa tarinan meidän telkkaristamme. Se on vanha kuvaputki telkkari mutta toimii pirun hyvin. Monet meillä vierailleet sanovatkin, että eikö olisi jo aika hankkia uusi litteä malli. Miksi ihmeessä kun vanha vielä toimii? Monet ihmiset ovat heittäneet vanhat, toimineet mallinsa pois ihan vaan sen takia, kun uudet telkkkarit näyttävät paljon paremmilta ja sulautuvat olohuoneen sisustukseen. Ei muuten mene mun jakeluun. Meissä (puolisoissa) on molemmissa saiturin vikaa, nimittäin jos tavara toimii niin sitä käytetään niin kauan kunnes se lakkaa toimimasta. Sen jälkeenkin se viedään ”nyrkkipajalle” korjattavaksi jos sille vielä saisi elinvuosia. Näin olemme menetelleet mm. telkkarimme suhteen. Toinen asia mikä pitää helkkarin hyvin paikkansa on se, että köyhän ( tai kenenkään muunkaan) ei kannata ostaa halpaa. Markkinoilla olevat piu pau merkit eivät kestä kunnolla vaan on tehty hajoamaan parin vuoden käytön jälkeen. Törkeätä!!! Meillä oli käytössämme tässä asunnossa astianpesukone joka oli merkkiä Miele, ikää 25 vuotta. Valitettavasti loppu tuli sille laitteelle mutta hyvin ehti meitä palvella. Harmi etten ehtinyt mitata sähkönkulutusta siitä, koska olisin halunnut tietää kuluttiko se ikäänsä nähden enemmän sähköä kuin uusi vastaava.

Nro. 10. Justin Bieber..Whaat? Who? Siis en minä enäää tunne näitä pop/rock genren laulajia kun yleensä tulee kuunneltua radio SUOMEA..iskelmä iskee ja kowaa..Jotenkin rauhallisemmat soundit on korvalle lempeempiä kuin jonkin rääkyvän tyttöbändin rallatus. Joskus tulee kuunneltua vähän menevämpääkin ( siis ihan tilanteen mukaan) mutta yleensä sellaista rauhallista musiikkia. Slipknot ja muu raskas musiikki ei ole meikäläistä varten.

Nro. 11. Muoti. Muoti on muuttunut ihan hirveästi. Niin paljon, että välillä kun katselen catalogeja en tahdo löytää itselleni paljoa mitään päälle pantavaa vaatetta. Omasta mielestäni vaatteiden leikkaukset ja värit ovat sellaisia etteivät ne ole minua varten. Nykyään mukavuus on tärkeimpiä ominaisuuksia vaatteessa. Pidän vahvoista väreistä ja klassisista vaatteista. Monikäyttöisyys on itselleni tärkeää kun hankin vaatteen.

Nro. 12. Mihin rahani menevät?? Näin vastaa tarkan markan tyttö: Pistettyäni joka kuukausi ylös tulot ja menot näen helposti mihin rahaa menee, paitsi silloin kun lipsun ja teen heräteostoksia..mutta noin niin kuin yleensä ottaen tiedän mihin rahani menevät. 80% ostoksistani keskitän S-ryhmään jolloin saan vilauttaa vihreää bonuskorttiani ja kerättyä s-tililleni ”ilmaista” rahaa.

Nro. 13. Kotivinkki vs Cosmopolitan. Minä olin Cosmopolitanin tilaaja viiden vuoden ajan kunnes huomasin, ettei lehdellä ollut minulle enää mitään tarjottavaa. Testit oli tehty, vaatevinkit otettu käyttöön, puolisokin löytyi joten seuraava askel oli rakentaa pullalta tuoksuva arki. Miten hoitaa koti ja työ, hyvät ruokareseptit, elämältä maistuvia ihmisten tarinoita, ei turhia mainoksia, terveys juttuja..siitä on hyvä lehti tehty. En muuten osaa vieläkään leipoa pullaa..mutta ei se haittaa. Harjoitus tekee mestarin ja määhän oon muuten sinnikäs..Haa!!

Nro. 14. Kerrospukeutuminen. Miten sitä silloin nuorempana muka ajatteli, että ei voi laittaa parin kymmenen asteen pakkasella pipoa päähän kun kampaus menee pilalle.. Siis Whaaat?? sanoi hän kymmenen vuotta vanhempana. Ei tulisi kuulonkaan jättää välkkäreitä, pipoa, kaulahuivia, hanskoja poies sen takia että kampaus muka kärsii..Sama minkälainen kiekura tukassa on kunhan pakkanen ei päätä palella. Sitä pitää tehdä sellanen kampaus joka passsaa pipon alle..nii. Tämä kerrospukeutuminen on joka talvinen päivityksen aihe minulla ja puolisolla..kun ei tuokaan raukka parka tajunnut laittaa kotoa lähtiessään kunnon takkia päälle vaan tuollaisen lipareen, eikä sillä ole pipoa eikä hanskoja ja pakkasta parikymmentä. Oonko mää muka joskus ollu tollanen…no en varmaan!!!

Nro. 15. Meikkaus- Ei se ole niin nuukaa. Ennen meikkipussini pursusi erilaisista meikeistä..Oli kahdenlaista ripsiväriä, puuteria, poskipunia, luomivärejä, kulmakyniä, huultenrajauskyniä jne. Joka päiväiseen rutiiniini kuului meikkivoide+puuteri yhdistelmä, ripsari, luomiväri, kulmakynä, alaluomen rajaus ja poskipunan käyttö. Nykyään riittää kun laitan päivävoiteen, mielellään SPF 15 ja huulivoidetta. Juhliin teen kevyen ja raikkaan meikin muutamalla tuotteella.

Nro 16. Laihduttaminen on vaikeaa, lihominen helppoa. Miksi laihduttaminen on vaikeaa nyt kuin mitä se oli kymmenen vuotta sitten? Tiukemmassa tuntuu läski nyt olevan ja voi kuinka paljon työtä saa tehdä sen eteen että jotain saa pois. Turvotus on sitten kans omaa luokkaansa, tosin en tiedä liittyykö tuo mitenkään vanhenemiseen mutta definetely sitä on nyt enemmän liikkeellä..

Nro. 17. Kumman kaa olisit George Clooney vai Taylor Lautner?. Ehtottamasti Clooney, ensinnäkin hän on charmantti ja toisekseen miehen näköinen. Taylor on niiiin poikanen, ja miksei olisikaan kun ikää hepulla on vasta 19.

Nro. 18. More is Better. Tiedättekö ne hyvin anteliaat paidat joissa joissakin on kangasta vain nimeksi.. Tissipaidat..äääh!! Tai hyvin hyvin pienet minihameet, shortsit jne…Omaan vaatteiden käyttöön kuuluu sanonta more is better, sillä en halua paljastella itseäni tuntemattommille kyseisillä rievuilla. Nuorempana omistin noita pienen pieniä paitoja ja oli muka niin kiva pitää niitä päällä. Onneksi järki voitti.

Nro. 19. Elämyksien etsintä. Matkoilla oleminen on mukavaa. Saa tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuuriin. Tässäkin tapauksessa ei enää kiinnosta baareissa juokseminen vaan tutustuminen paikalliseen kulttuuriin nähtävyyksien, ihmisten ja ruokailun avulla.

Nro. 20. Viisauden puhkeaminen. Huomaa, että kaikella on tarkoituksensa.. perhe, ystävät, koulutus, työpaikat..jokainen uusi valinta elämässä tuo uutta oppimisen mahdollisuutta. Miksi pitää opetella ensin konttaamaan ja sen jälkeen vasta kävelemään? Oppiminen tuo viisautta ja mahdollisuuden tehdä virheitä. Kohtele toista ihmistä siten miten haluaisit että sinua kohdeltaisiin. Kun annat hyvää, saat hyvää.okainen ihminen on yhtä rakas ja arvokas. Elämä on arvokasta ja sitä pitäisi kunnioittaa, oli sitten kyse ihmisen tai eläimen elämästä.

Summa summarum, Ei ole muuten yhtään hullumpaa olla kolmekymppinen. Osaa suhtautua asioihin eritavalla ja näkee asiat toistenkin näkökulmasta. Välillä joutuu oppimaan joitain asioita kantapään kautta mutta hyvä niin, sillä muuten tekisi koko ajan kaameita virheitä. Oppia ikä kaikki.
(kuva lainattu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti